top of page

เครื่องบรรจุกล่อง E-SYSTEM 2000ในปี 2537 บริษัท Mary’s Gone Crackers มีความมุ่งมั่นที่จะผลิตข้าวอบกรอบที่ปราศจากข้าวสาลีและกลูเตน โดยใช้ส่วนผสมที่ดีที่สุดและปลอดภัยจากสารพิษ ซึ่ง Mary Waldner ได้ทำการพัฒนาสูตรข้าวอบกรอบที่มีความอร่อยและปราศจากกลูเตน โดยเริ่มจากการที่เธอและลูกชายของเธอเกิดอาการแพ้กลูเตน

Mary กล่าวว่าเธอได้ทำข้าวอบกรอบโดยใช้ส่วนผสมหลักเป็นข้าวกล้อง เธอใช้เวลาคิดทบทวนซ้ำไปมาเป็นเดือน ก่อนจะลงมือทำจริง เธอได้ทดลองสูตรขนมหลายอย่างจนมาลงตัวที่ข้าวอบกรอบ และได้ใช้ความพยายามอย่างมากจนได้

ข้าวอบกรอบที่เป็นสูตรเฉพาะตัว โดยมีการใช้ข้าวกล้อง แป้งคีน-หวา เมล็ดแฟลกซ์ เมล็ดงา เกลือ และซอสถั่วเหลือง(Tamari) ที่ปราศจากแป้งสาลี เธอทำข้าวอบกรอบใส่ถุงเล็กๆไปทานเองเวลาไปร้านอาหาร และงานเลี้ยง และรู้สึกสูญเสียสิ่งสำคัญในชีวิตน้อยลง (เพราะมีข้าวอบกรอบนี้ไปด้วย) และเมื่อเธอดูคนอื่นๆ เริ่มทานข้าวอบกรอบ ทุกคนในงานทั้งวัยรุ่นที่แสนจู้จี้ถึงวัยเด็ก และผู้ใหญ่ที่ได้ทานรู้สึกชอบข้าวอบกรอบของเธอมาก

ในไม่ช้าเธอก็ผลิตข้าวอบกรอบในปริมาณมากขึ้น รวมทั้งซื้อถุงปิดผนึก และได้นำข้าวอบกรอบออกไปแจกจ่ายทุกที่

และไม่เคยเหลือกลับบ้าน ข้าวอบกรอบของเธอมีรสชาติดีและยังคงความสดอยู่ได้เป็นเวลานาน รวมทั้งเป็นสินค้าที่ไม่เหมือนใครในท้องตลาด ในปี 2543 เธอจึงได้ตัดสินใจว่าจะผลิตข้าวอบกรอบในระดับอุตสาหกรรม

ขณะนี้สำนักงานบริหารและโรงงานผลิตเป็นอาคารสวยงามขนาด 5,000 ตารางเมตร ตั้งอยู่ที่กริดเลย์แคลิฟอร์เนีย ซึ่งเป็นหุบเขาที่เพาะปลูกทางการเกษตรที่อยู่ทางเหนือของแคลิฟอร์เนีย Mary’s Gone Crackers ได้รวบรวมทีมงานที่ดีเลิศและเครื่องจักรในการผลิตเพื่อมุ่งมั่นที่จะนำสินค้าข้าวอบกรอบของพวกเขาไปสู่ชั้นวางในร้านค้าและนำเข้าสู่ครัวของคุณ

ทีมงานตัดสินใจว่ากล่องที่มีลวดลายกราฟิกสวยๆเป็นการแสดงความเป็นมืออาชีพในการจัดแสดงสินค้าภายในร้านสะดวกซื้อ ช่วงเริ่มต้นพวกเขานำข้าวอบกรอบใส่กล่องและปิดกาวด้วยปืนกาว จากการค้นคว้าหาข้อมูลและความช่วยเหลือจาก Bay Area Packaging บริษัทได้ตัดสินใจเลือกเครื่อง ECONOSEAL E-System 2000 ระบบบรรจุกล่องอัตโนมัติซึ่งเป็นทางเลือกที่ง่ายและเชื่อถือได้ และในขณะเดียวกันเครื่องจักรสามารถรองรับความต้องการในการผลิตขั้นต่ำได้ถึง 1,200 กล่องต่อชั่วโมง

เราชอบที่จะทำธุรกิจกับทาง ECONOCORP และยังคงเชื่อมั่นว่าเราตัดสินใจอย่างถูกต้องเหมาะสมแล้ว” ประธาน

บริษัท Dale Rodrigues ได้กล่าวไว้ “เราทำงาน 24 ชั่วโมงต่อวัน 4 วันในสัปดาห์มาได้ 3 ปี และคุ้มทุนหลายรอบแล้ว”

เครื่อง E-System 2000 ช่วยลดแรงงานที่ไม่จำเป็นและการบาดเจ็บที่เกิดขึ้นบ่อยๆ ในระหว่างกระบวนการปิดฝา

กล่องโดยการใช้คน เครื่องจะดึงกล่องจากช่องวางและตั้งกล่องขึ้นโดยอัตโนมัติ และรอการบรรจุข้าวอบกรอบผู้ควบคุมเครื่องเพียงบรรจุถุงข้าวอบกรอบลงในกล่อง กล่องจะเคลื่อนที่ผ่านการลงวันที่และปิดผนึกอย่างแน่นหนาทั้ง 2 ด้าน และพร้อมส่งในสภาพบรรจุภัณฑ์ที่ปิดผนึกเรียบร้อยและมีคุณภาพ

Rodrigues กล่าวเสริมว่า “เครื่องจักรต่างๆ และบริการของ ECONOCORP นั้นดีเลิศ ซึ่งบางครั้งที่เกิดปัญหาเล็กน้อยช่างเทคนิคของ ECONOCORP จะถือสายให้ความช่วยเหลือจนกระทั่งแก้ไขปัญหาเสร็จเรียบร้อย นี่แหละเป็นบริษัทที่ดีและบุคลากรที่ดี

เรียบเรียงจาก “MARY’S GONE CRACKERS FORTHE ECONOSEAL E-SYSTEM 2000 CARTONER”, Econo News, November/December 2007

สนใจข้อมูลเพิ่มเติม ว่าระบบบรรจุกล่อง เครื่องขึ้นรูปกล่องและเครื่องบรรจุสินค้าแบบหลายชิ้นลงกล่องของEconocorp จะช่วยเพิ่มประสิทธิภาพการบรรจุภัณฑ์ของคุณได้อย่างไรบ้าง

ติดต่อ บริษัท ซี.จี.เอส. (ประเทศไทย) จำกัด

789/18 ถ.พระรามเก้า (ซ.19) บางกะปิ ห้วยขวาง กทม. 10310 โทร. 0-2369-2990-4 อีเมล์ : pvision@cgsthai.com

MARY’S GONE CRACKERS

FOR THE ECONOSEAL

E-SYSTEM 2000 CARTONER

Since 1994, Mary’s Gone Crackers, LLC, has beencommitted to manufacturing the best tasting wheat-free and gluten-free baked goods using the highest quality,organically grown ingredients. Mary Waldner developed the recipes for her delicious gluten-free products beginning when both she and her son were discovered to have gluten intolerance.

Mary recalls, “I got an idea for a base for baked goods using brown rice. I played with it in my head for

months and then started working with it in my kitchen. I tried it in a variety of forms before I hit on the cracker.

That took many tries as well before I eventually developed the recipe for my unique rice cracker—brown rice, quinoa, flax seeds, sesame seeds, salt and wheat free tamari. I made them in small batches for myself,took them in little bags when I went to restaurants and parties, and felt less deprived. Then I watched as others

started eating them.” Everyone, from finicky teens to young children, to adults with a range of palates, loved

them.

Soon she was making ovens full, buying sealable bags, and giving them away. She took them with her

everywhere and never brought any back home. They tasted great and stayed fresh for a long time. And there

was nothing like them on the market. In 2000, she decided that these crackers needed to be mass produced.

The administrative offices and production facility are now located in a beautiful 54,000 square foot building in Gridley, California, in northern California’s agricultural valley. Mary’s Gone Crackers has assembled a terrific team of people and production equipment committed to getting their fabulous crackers onto store shelves and into your kitchens!

It was decided that cartons with quality graphics should be used as a professional means of displaying

the product in the retail environment. At first, cartons were opened, loaded, and glue sealed manually using hot melt glue guns.

After considerable research, and with the help of Bay Area Packaging, the company determined that the

ECONOSEAL E-System 2000 was the right solution for simply and reliably automating the cartoning process,

while meeting the minimum production rate of 1,200 cartons of product per hour.

We like doing business with ECONOCORP and still believe we made the right choice.” states company President, Dale Rodrigues. “We use it 24 hours a day,4 days a week and have had this machine almost 3 years. It’s paid for itself many times over.

ECONOSEAL E-System 2000

The E-System 2000 eliminates unnecessary labor and repetitive motion injuries that can often surface

when trying to perform the task manually. The machine automatically erects cartons from a supply magazine

and positions them at a single product loading station.An operator is simply required to insert each package of

wrapped crackers into the erected and positioned carton. The loaded carton is then automatically transported ahead where it is date coded, securely sealed on both ends using hot melt adhesive, and delivered as a finished, quality sealed package.

Rodrigues adds, “Econocorp parts and service are excellent. The few times we’ve had any questions,

Econocorp technicians stayed on the phone with us until the issues were resolved. This is a good company

with good people.

Contact the ECONOCORP factory for more information on this cost effective ECONOSEAL E-System

2000 cartoner.

Special Area

บริษัท ซี.จี.เอส. (ประเทศไทย) จำกัด

55 views0 comments

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page